Supa de cartofi, cu taitei

de RODIMUR in Supe, 11 Aug 2019 | 8067 vizualizari

 

Am făcut zilele trecute o supă ușoară și tare bună, cu ce ingrediente aveam în casă, pentru că soțului meu, dacă nu-i dai supă/ciorbă/borș este ca și cum n-ar mânca nimic. Dacă n-ar fi tăițeii cu ouă, adăugați pentru îmbunătățirea gustului și pentru o mai mare consistență, ar fi chiar de post. De obicei, în supe fierb ceapa întreagă (și usturoiul) și la sfârșit le recuperez și le arunc. Acum, inițial aș fi vrut să o fac chiar dietetică, fără să prăjesc ceapa, dar atunci chiar ar fi fost o supă ca de spital...
Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de supă.

 

INGREDIENTE

  • 4-6 cartofi roz
  • 2 morcovi
  • 1 pătrunjel
  • 1 felie de țelină
  • 1 ceapă galbenă medie
  • 5-6 căței de usturoi
  • 1 roșie mare
  • ulei de floarea soarelui
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • sare
  • piper
  • 100 grame de tăiței cu ou
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de cartofi, cu taitei:

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se spală, se taie grosier și se pun la fiert cu 3 litri de apă rece. Cînd se ridică spumă deasupra, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă, când este cazul.

Se curăță ceapa și usturoiul se spală, se taie și se călesc (mai întâi ceapa și apoi se adaugă și usturoiul) în ulei suficient și la foc mic, numai până se înmoaie.

Se spală roșia, se curăță de coajă și de semințe, se taie cubulețe și se călește la foc mic, în tigaie, cu celelalte legume.

Cât timp legumele stau la călit, la foc mic, se curăță cartofii, se spală, se taie cubulețe și se adaugă în supă, unde rădăcinoasele sunt aproape fierte.

Se aleg, se spală, se zvântă și se toacă frunzele de pătrunjel.

După două-trei clocote, se adaugă în oală legumele călite, se mai completează cu apă caldă și se mai lasă oala cu supă la fiert, la foc mediu, încă un clocot.

Între timp, se fierb tăițeii, conform recomandărilor de pe ambalaj, în apă clocotită cu sare, se clătesc, se scurg și se adaugă în supă.

După două-trei minute se condimentează supa, după gust, cu sare și piper, se ia oala de pe foc, se presară pătrunjel tocat, se pune capacul și după 10-15 minute ”de odihnă”, supa se poate servi.

TIPS-URI

1

Nu prăjiți tare ceapa și usturoiul, ca să nu se ardă și să devină amare. Căliți-le doar puțin, în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie.

2

Folosiți cartofi roz, care fierb bine și nu sunt sfărâmicioși.

3

Adăugați cartofii în supă când celelalte legume sunt aproape fierte.

4

Când este cazul, adăugați apă caldă/fierbinte, ca să nu opriți supa din fiert.

5

Presărați pătrunjel tocat, după ce ați luat oala de pe foc.

6

Serviți supa, după ce ”s-a odihnit” timp de 10 minute, cu capacul pus pe oală.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de cartofi, cu taitei" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa de legume cu galuscute